Kinek miben tudunk segíteni?

kérdőív sql adatbázis

 • Diplomamunkádhoz, doktoridhoz kérdőívek kitöltetésével kutatást végeztél

  Külön táblázatokban találhatóak a kérdések, a válaszok, a lehetséges válaszok paraméterei, a válaszolók tulajdonságai stb. Ezekből szeretnél egy összetett táblázatot. Sok a válaszoló, az eredmény tábla több ezer vagy több tízezer sor is lehet. Tudod mit szeretnél, de nem tudod összerakni, túl sok idő, bonyolult, nagy a tévesztés lehetősége. Talán azt is sejted, hogy ezt nem kézzel kéne megcsinálni, de nem tudod milyen eszköz való erre.

   

  Bővebben
   

xls

 • A vállalkozásodban valamilyen adatok gyűlnek

  Pl. éttermed van, és tudod, mikor milyen ételeket, italokat fogyasztanak a vendégek, adott idő alatt miből mennyi fogy stb. Talán nem is foglalkoztál sokat eddig azzal a sok adattal, ami rendelkezésre áll, mert nem tudtad, mire lehet ez jó neked, milyen következtetéseket tudnál levonni belőlük, ami segítené a vállalkozást. Az is lehet, hogy vannak ötleteid, milyen adatokat lenne érdemes megvizsgálni, figyelni a változásukat, összefüggéseket keresni. Megvizsgáljuk, milyen adatok állnak rendelkezésre, és az ötletek alapján mérhető jellemzőket keresünk, összefüggéseket térképezünk fel. Előfordulhat az is, hogy időközben kiderül, milyen adat jönne még jól, és ha megoldható, ezeket is elkezdjük rögzíteni.

   

  Bővebben
   

sap sql adathalmaz adatelemzés

 • Nagy cégnél dolgozol, ahol SAP-t használtok

  Rengeteg adat van rengeteg táblában, KPI-okat szeretnél látni belőle. Talán elképzelésed is van, hogy milyen adatokat kellene figyelni, hogyan kellene ezekkel számolni. Szeretnéd az algoritmust tesztelni, pontosítani, látni az eredményeket, mielőtt véglegesítenéd.

  Bővebben